Alle activiteiten in Culemborg

Alle activiteiten op Koningsdag in Culemborg

TrekkerTrek op het terrein van Het Melkmeisje 09:00 – 17:00

Traditioneel wordt in Culemborg de TrekkerTrek gereden op Koningsdag. Het terrein bij de Melktap wordt een dezer dagen weer geprepareerd om de zwaarste en sterkste tractoren door de modder te laten ploeteren en te gaan voor ‘de sterkste’… of de snelste…

Een tractor of trekker is een voertuig dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor gebruik in de landbouw ter vervanging van het paard, maar dat tegenwoordig ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Het woord tractor (afgeleid van het Latijnse trahere, dat “trekken” betekent) is een algemene omschrijving voor een voertuig dat een passief voorwerp dat geen eigen aandrijving heeft, kan trekken, duwen of slepen. In de geïndustrialiseerde wereld heeft de tractor de rol van trekdieren in het boerenbedrijf en elders vrijwel volledig overgenomen. In Nederland zegt men voornamelijk ’trekker’, in België is ’tractor’ meer gangbaar. (Bron Wikipedia)
Of het nu een Trekker is of een tractor… feit is dat deze machines indrukwekkende prestaties leveren tijdens de TrekkerTreks
Start om 09:30
De TrekkerTrek wordt sinds 1997 georganiseerd in Culemborg. De eerste jaren werd deze gereden op de Stokvisweg, daarna op de Rietveldseweg en de laatste jaren op het terrein van de Melktap, op de Wethouder Schoutenweg, vlak voordat je Culemborg binnenrijdt.
Trekkertrek is behalve een tractoren evenement ook een dag die vol staat met ontmoetingen.
Doordat de Trekkertrek ook in competitie verband gereden wordt, is de kans groot dat je zowel fans als deelnemers op diverse plaatsen tegenkomt in de regio.
Ruim 150 trekkers en trrucks zullen aan de start verschijnen. Ook doen er trekkers in de sportklasse mee aan de TrekkerTrek.
Er wordt in 2 banen gereden en er je zult versteld staan van de kracht van deze trekkers.
Een wedstrijdelement is bijvoorbeeld het trekken van een giga-zware bak. Die plaatst als het ware de ankers bijna in de grond en de kunst is om deze zo ver mogelijk te verplaatsten. Het is niet simpel eventjes trekker rijden. Er is echt sprake van behendigheid en techniek. De gigantische banden met enorme profielen worden aan het slippen gekregen en dat levert mooie plaatjes op.
Dit jaar zijn er ook weer de Super Sport Trucks. Ze zijn er zelfs in 2 klas
sen, namelijk de 5 ton en zelfs de 8.25 ton komen een demo verzorgen.
Kom je met de auto, er is ruim voldoende gratis parkeerplaats. Kom je met de fiets op lopend dan is het helemaal gemakkelijk. Let op: Er zijn verkeersmaatregelen en omleidingsroutes op de Wethouder Schoutenweg. Auto’s, trekkers en fietsen hebben een eigen ingang.

De entreekosten zijn 10,- voor iedereen van 16 jaar of ouder.
Ook de kleinere bezoekers is er veel te doen. Voor de jeugd is er een gigantische zandbak en er kan volop gekleurd en getekend worden.
Wil je alle details weten bezoek dan www.wijkverenigingtveld.nl/trekkertrek

Optreden op de Markt van DYSANIA 11:00 – 12:00

DYSANIA is een recentelijk opgerichte band uit Culemborg.

De vijf jonge bandleden spelen met een ongelooflijke passie voor muziek.
Ondanks hun jonge leeftijd maken ze al jaren muziek. De originele stijl van DYSANIA en de energieke optredens spreken voor zichzelf.
De band is op zoek naar meer. De volgende stap is een spetterend optreden tijdens Koningsdag, 27 april op de Markt van 13.00 – 1400 uur.

Lynn, Wessel, Djalan, Duco en Tristan zijn het eens: “De liefde voor muziek leeft in alle bandleden en wij proberen die liefde te delen met het publiek.”
Kom kijken, kom luisteren, kom genieten!

Wil je meer weten over de band?

Instagram                    : @dysaniasmusic

Facebookpagina          : @dysaniasmusic

Culemborgs zangtalent o.l.v. KEC zangdocente Judith Jobse 12:15 – 13:15

Het is ondertussen een traditie aan het worden.
Ook dit jaar zal op Koningsdag o.l.v. KEC zangdocente Judith Jobse de sfeer op de Markt verhoogd worden door jong Culemborgs zangtalent:

Do Balk, Bibi Blijenberg, Raidel Inge, Ryan Keijzer, Annika Kuijten, Mauro van Leeuwen, Joep Meijer, Charlotte Meijer, Evelien Noordijk, Liv Nijsingh, Mila Kool, Enza van den Heiligenberg en Mabel van Soelen.

Judith Jobse won in 2000 de RTL talentenshow Your Big Break. Ze scoorde meerdere top-40 hits en ontving een TMF-award en een gouden plaat.
Kom het jeugdig Culemborgs zangtalent aanmoedigen!

Muziektent de Plantage 14:00 – 16:00

Op Koningsdag zal het Culemborgse Havenkoor Deining een geweldig optreden gaan verzorgen in De Muziektent in de Plantage.

Van 14:00 tot 16:00 is iedereen van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de mooiste meezing liedjes. Havenkoor Deining is dringend op zoek naar nieuwe leden. Oorspronkelijk was Havenkoor Deining een koor van mensen die een relatie hadden met de watersport. Nu is dat grotendeels nog steeds wel zo, maar het is geen verplichting. Kun je zingen en lijkt het je leuk om dit in groepsverband te doen, laat dan van je horen door een mail te sturen aan info@havenkoordeining,nl.

Optreden op de Markt van Reynaldo 13:30 – 14:30

Koningsdag! Nederland viert feest! Oranje verbindt!
Reynaldo Maduro, onze Arubaanse Culemborger, bouwt op de Markt een muzikaal feestje. Reynaldo brengt deze dag een aantal van zijn eigen composities, semi-unplugged, in diverse talen en stijlen ten gehore.
Als “Kroon op zijn werk”, zingt Reynaldo een nummer, dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven; het Koningslied een verbroederingslied!

Een lekker in het gehoor liggend liedje met tropische klanken en met live begeleiding van de djembégroep van Peter Wilms.
Kom luisteren naar de prachtige composities en de fascinerende stem van Reynaldo.
Kom zingen, kom dansen,
kom genieten van het Koningslied!

Back in time op de Markt met Rock & Bluesband Key4 van 14:45 – 15:45

Key4 is een Rock & Blues band uit Culemborg.

De jonge twintigers van Key4 slepen je mee terug in de tijd met echte Rock & Blues klassiekers uit de jaren 60’, 70’ en ’80 van de vorige eeuw. Nummers van artiesten als Jimi Hendrix, Queen, Heart, Eric Clapton, Creedance Clearwater Revival en Jefferson Airplane worden met passie gespeeld.

Key4 is gevormd in 2016, nadat de leden deelnamen aan de primeur van de Band Bootcamp. Tijdens de Band Bootcamp oefenen jongeren onder leiding van gitaardocent Hans van der Heide en zangdocente Judith Jobse. De Bandbootcamp wordt afgesloten met een concert.

Sindsdien heeft Key4 meerdere malen gespeeld op evenementen; o.a. The Night Before The Day After, maar ook op feesten, bruiloften en sociale bijeenkomsten.

De muzikanten van Key4 spelen met hartstocht nummers, die volgens hen beschouwd zouden moeten worden als tijdloze parels.

Tijmko Brouwer (basgitarist)

Veere van de Bilt (zangeres)

Jasper Schürgers (lead gitarist)

Niels Schürgers (drummer)]

Key4: Must to see! Voor iedereen die het Culemborgs talent Rock & Blues een warm hart toedraagt.

Optreden de Markt van The Brawlers op van 16:00 – 17:00

The Brawlers is een vijfkoppige blues rock band uit Culemborg. De opzwepende sound van de band wordt bepaald door de muzieksmaak van alle bandleden. Favoriete invloeden als Stevie Ray Vaughan, Gary Moore en Herman Brood zijn terug te horen in de muziek en de teksten, die de band schrijft.

The Brawlers bestaat uit:

Tom van Munster (zang),

Jasper Schürgers (gitaar),

Menno van Hulsteijn (gitaar),

Niels Schürgers (drums) en

Rob Verbeek (bas).

Op Koningsdag van 16:00 tot 17:00 uur gaan ze helemaal los en jij moet daar gewoon bij zijn!

Spectaculaire Lichtshow in de Grote of Barbarakerk

Op Koningsdag beleef je met de vierde editie van Hidden Nature – Music For The Universe een unieke ervaring. Deze live-show combineert een lichtshow met beelden van het universum, waardoor het lijkt alsof je op een reis door de ruimte gaat. De deuren van de kerk gaan open om 20:30 uur en de show vangt aan om 21:00 uur.

De combinatie van de muziek en beelden zorgt ervoor dat je overweldigd wordt door de schoonheid van de natuur en het universum. Dit is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de oneindigheid van de ruimte en de kracht van muziek. Speciale gast deze avond is zangeres Sarah van Heuven.

De dvd/blu-ray ‘Music For Earth’, met muziek van Hidden Nature, is na afloop verkrijgbaar.